Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mirketler

Yaşam Alanı: Afrikanın Güneyi

Mirket, esas olarak böcekler ve lepidopteranlar ile beslenen bir böcek yiyicidir; ayrıca yumurtalar, amfibiler, eklembacaklılar, sürüngenler, küçük kuşlar, bitkiler ve tohumlarla da beslenebilir

Mirketler, her biri neredeyse eşit sayıda her iki cinsiyetten ve birden fazla çiftten ve onların yavrularından oluşan 2-30 kisilik gruplar halinde yaşayan sosyal bir memelidir. Sürüdeki üyelerin, yavrulara bakmak ve yırtıcı hayvanlara karşı göz kulak olmak gibi görevleri vardır. Mirketler işbirliği içinde üreyen bir türdür – tipik olarak bir sürüdeki baskın “yetiştiriciler” yavru üretirler ve üremeyen, bağımlı “yardımcılar” yavruların bakımı ile ilgilenir. Sürüler, taşlık alanlarda kaya yarıklarında ve ovalarda büyük yuva sistemlerinde yaşar. Sürüler, yüksek yırtıcı baskısından ve sel sırasında yiyecek aramak için toplu olarak göç edebilir. Mirketler son derece uyanıktır ve sık sık başlarını iki yana çevirerek çevrelerini incelerler; bazıları her zaman nöbet tutar ve tehlikeye dikkat eder.