Yılanlar
Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi, Yılan Tepesi alanında 5 tür yılana ev sahipliği yapıyor.
Boa Yılanı
Boa yılanları, pitonların çok yakın akrabasıdır ve boyları 50 cm ile 4 m arasında değişir. Dişiler erkeklerden büyük olurlar ve daha ağır olurlar. Bazı türler tropik bazıları çok verimsiz alanlarda yaşar. Türkiye’de yaşayan tek boa cinsi mahmuzlu yılan (kum yılanı) en fazla 1 m 22 cm olur ve fazla saldırgan değildir.
Amazon Ağaç Boa Yılanı
Bu tür gerçekten saldırgan bir türdür. Yaklaşıldığında bedenini bir rulo haline getirip ısırır. Kışkırtıldığında bir top şekline girip vücudunu sıkıştırıp döndürebilir. Yalnız yaşamayı seven bir canlı olup gece ve gündüz aktif olan bir türdür.
Burma Pitonu
Burma Pitonu dünyadaki 5 büyük yılan türünden birisidir. Genellikle suya yakın yerlerde bulunurlar ve bazen yarı suculdurlar, ancak ağaçlarda da bulunabilirler. Burma pitonları çoğunlukla geceleri aktif olan yağmur ormanı sakinleridir. Ayrıca mükemmel yüzücülerdir, yarım saate kadar su altında kalabilirler. Burma pitonları, zamanlarının çoğunu ağaçların altındaki çalılıklarda geçirirler. Burma Pitonlarının böylesine büyük avları sindirebilmesi, onları sindirim fizyolojisi için bir model tür haline getirmiştir.
Kraliyet Pitonu
Bu tür, özellikle Güneydoğu Nijerya’daki İgbo halkının geleneksel dini içinde saygı görür. Zemine çok yakın seyahat eden bir hayvan olarak, dünyanın sembolü olduğu düşünülmektedir.
Mısır Yılanı
Mısır yılanları daha çok gece avcısıdır, genellikle akşamın erken saatlerinde aktiftirler. Ağaçlara kolayca tırmanır ve av bulmak için terk edilmiş binalara girerler. Çok gizlidirler ve zamanlarının çoğunu yeraltında kemirgen yuvalarında tuzak kurarak geçirirler. Ayrıca, genellikle gün boyunca gevşek kabuklu kütüklerin, kayaların ve diğer kalıntıların altında saklanırlar. Mısır yılanlarının üreme davranışları hakkında pek bir şey bilinmemektedir.